Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Радикиото е листен зеленчук, известен още като Италианска цикория. Растението трае през цялата година, листата му обикновено са бяло-лилави.   Има леко тръпчив и горчив вкус, който понамалява, когато бива...
от Kulinar.bg
Неотворени, шушулките могат да послужат и като перкусионен инструмент, подобен на маракасите. Звукът идва от дрънкащите зрънца вътре в тях.
от Kulinar.bg
Има много сведения, които разкриват, че личи е бил деликатесен плод в китайския двор, много преди да бъде „представен“ на Западния свят някъде през 1782 година
от Kulinar.bg
Лимонената трева е биологичен род, принадлежащ към 55 вида треви. Среща се в тропичните райони и обича топло, разбира се. Можете да я срещнете още като цитронела или бодлива трева.   Широко разпространена е като...
от Kulinar.bg
Заатар е името на подправка от рода на ригана, мащерката и чубрицата, идваща от Близкия Изток. Заатар се прави като се смесват сушени билки, семена на сусам, смрадлика, понякога се добавя сол или други подправки, като...
от Kulinar.bg
Юзу е цитрусов плод. Произходът му се корени в Източна Азия. Бива оприличаван на хибрид между мандарина и китайски лимон с кисел вкус, наричан "Ichang papeda". Плодът изглежда като много малък грейпфрут с неравна...
от Kulinar.bg
Мащерката е род растения, наброяващи над 350 вида тревисти растения и храсти, което предизвиква известно объркване. Получава се така, защото може да се използва едно и също име за повече от един сорт.   Среща се...
Сангрията е вино, типично за Испания, Португалия и Аржентина. Тя обикновено се състои от вино, нарязани плодове, подсладител и малко количество добавено бренди.   Плодовете могат да бъдат портокал, лимон, лайм,...
от Kulinar.bg
Маракуята е увивно растение, идващо от Бразилия, Парагвай, Уругвай и Северна Аржентина. Другото му име е "плод на страстта”, така го наричат в САЩ и Великобритания, а в Южна Африка е познато с името "лилава...
от Kulinar.bg
Манговото дърво е един от символите на Бангладеш. Манго е род тропическо растение, произлизащо от Индия и Югоизточна Азия. Голямо дърво, което може да достигне 30-40 метра. Когато избирате манго е добре да се спирате на...
от Kulinar.bg
Гарам масала или "люти подправки", буквално преведено. Подправката представлява интересна смесица от вкусове, идваща от Северна Индия. Среща се и в други южноазиатски кухни.   Използва се самостоятелно или в...
от Kulinar.bg
Тамаринд е бобово дърво, характерно за тропическа Африка. Родът " Tamarindus” е единствен представител. Дървото дава плодове, годни за консумация, които се използват в кулинарията по цял свят. Другите...
от Kulinar.bg
Босилекът, известен още като "царска билка" е едногодишно тревисто растение. Като билка и подправка се използва надземната му част, най-често се използват стръковете в пресния им вид, така ги препоръчват и шеф...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D