Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

полезно

А
Б
В
Г
Д
Е
Ж
З
И
Й
К
Л
М
Н
О
П
Р
С
Т
У
Ф
Х
Ц
Ч
Ш
Щ
Ъ
Ю
Я
от Kulinar.bg
Младите листенца са сладникави, с ядков аромат, а големите имат по-силен и лютив вкус
от Kulinar.bg
Зеленчуците и подправките в хлебчето правят изделието истинско удоволствие
от Kulinar.bg
Артишокът е култивиран вариант на магарешкия бодил. Отглежда се като хранителен продукт. Некултивираният или див артишок, носи името кардун (cardoon). Ядивната част на растението е главата, в която се развиват пъпки....
от Kulinar.bg
Смокинята е непретенциозно и лесно дърво за отглеждане. Издържа на горещини и бедни почви. Обикновената смокиня расте в Средния Изток, цялото Северно и Южно Средиземноморие.   Сладкото плодче на смокинята е...
от Kulinar.bg
Индийското орехче е вид вечно зелено дърво, растящо единствено в Южна Азия и Австралия. От това дърво идва познатата подправка индийско орехче, което всъщност е семето на дървото.   Изсушената му кора може също...
от Kulinar.bg
Овално-цилиндрични, дълги са от 3 до 7 см, а вътрешната им част може да бъде ярко жълта или ярко червена на цвят
от Kulinar.bg
Жасминовият чай е най-популярният чай в Китай. Съставен е на основата на зелен или черен чай, а нежния и сладникав аромат на жасмин идва от сушените цветове на растението.   Вярва се, че жасминовото растение е...
от Kulinar.bg
Киселецът е един от най-вкусните и ранни пролетни листни зеленчуци. Той е близък "братовчед" на лапада, което навежда на мисълта, че могат да бъдат заменяни в рецепти.   И двата листни зеленчука са от семейство...
от Kulinar.bg
Вероятно джинджифилът има способността да елиминира раковите клетки
от Kulinar.bg
Шафран е подправка, получена от цветовете на култивиран вид минзухар-шафранов минзухар, който бива наричан на кратко шафран. Оттук и подправката носи същото име.   Изсушените цветове на минзухара се използват в...
от Kulinar.bg
Лукът е един от традиционните зеленчуци в българската кухня. Обичаме го в салати, разядки, основни и супи. Без лук ястията ни често губят автентичния си вкус, което го прави задължителен елемент на...
от Kulinar.bg
Дръжте се, защото киноата е богата още на желязо, магнезий, В2 и манган
от Kulinar.bg
Когато стане дума за хмел, автоматично съзнанието извиква асоциация с бира. Абсолютно правилно.   Има редица сведения за употребата на хмел като ароматизатор във варенето на бира още от средните...
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...