1
Рибата се изчиства, измива и се изрязват филетата
2
Те ще се използват за някакво друго ястие
3
В дълбока тенджера се слагат нарязаните на много едри парчета лук, моркови, праз, целина и цял стрък девисил
4
Зеленчуците се запичат без мазнина
5
Върху тях се слагат главата (изчистена от хрилете), перките, опашката и скелетът на рибата
6
Всичко се залива с вода, подправя се с дафинов лист, черен пипер и бахар и се вари
7
Отстранява се пяната от бульона
8
След като заври, се посолява
9
Бульонът е готов десетина минути след завирането му
10
Прецежда се през сито, в което е сложен сгънат тензух.
Този бульон се използва за основа на рибени супи и сосве, но може да се консумира и самостоятелно, с резени лимон и препечен хляб.