Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Рибен бульон

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 3 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Рибата се изчиства, измива и се изрязват филетата
  • 2 Те ще се използват за някакво друго ястие
  • 3 В дълбока тенджера се слагат нарязаните на много едри парчета лук, моркови, праз, целина и цял стрък девисил
  • 4 Зеленчуците се запичат без мазнина
  • 5 Върху тях се слагат главата (изчистена от хрилете), перките, опашката и скелетът на рибата
  • 6 Всичко се залива с вода, подправя се с дафинов лист, черен пипер и бахар и се вари
  • 7 Отстранява се пяната от бульона
  • 8 След като заври, се посолява
  • 9 Бульонът е готов десетина минути след завирането му
  • 10 Прецежда се през сито, в което е сложен сгънат тензух. Този бульон се използва за основа на рибени супи и сосве, но може да се консумира и самостоятелно, с резени лимон и препечен хляб.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D