Обелете и обескостете хека, нарежете го на парчета и ги напръскайте с лимонов сок.
Сложете да заври 1 литър вода, разтворете кубчета месен бульон, прибавете 3 зърна черен пипер, дафинов лист, карамфила и кората от лимона.
Добавете почистените и нарязаните на дребно корени за супа, кожата и костите на рибата. Варете 40 минути на тих огън.
Прецедете бульона. Сгорещете олиото, запържете парчетата риба и ги добавете към бульона.
Подправете на вкус със сол, счукани 3 зърна черен пипер и подправката за риба.
Варете 5-10 минути. Разбийте жълтъка със сметана и застрийте супата. Гарнирайте с магданоз и сервирайте с чеснови хлебчета.
Потопете се в света на кулинарията.