Сложете раците да се варят във вряща подсолена вода. След 2 минути го извадете и сложете в ледена вода, за да спре процеса на варене.
Щом изстине, можете да извадите месото от него.
* Не изхвърляйте черупките от раците, нито водата, в която са се варили.
В тенджера сложете черупките от раците, 3 ч.ч. от водата, в която са врели, и 3 ч.ч. пилешки бульон и оставете да се вари около 15 минути.
В тиган с малко олио запържете наситнените лук и чесън. Добавете и кората на 1 лимон. Извадете сместа в купичка и в същия тиган добавете ориза. Бъркайте 1-2 минути, докато се запържи.
Добавете към него 1 ч.ч. от рачешкия бульон. Когато течностт изври, намалете котлона и добавете сместа от лук и чесън и рибения сос. Добавете още една чаша от рачешкия бульон и продължете да бъркате.
Накрая добавете още една чаша бульон. Когато и тя изври, намалете котлона, добавете маслото, сока от лимона и най-накрая - рачешкото месо и наситнения пресен лук.