Остържете и измийте морковите и ги нарежете на едри кръгчета
Обелете лука и целината. Нарежете лука наситно, а целината - на резени
Измийте пилето, подсушете го, нарежете го на парчета и отстранете костите
В тенджера сложете костите, крилцата, шийката, телешкото, морковите, целината и половината лук
Залейте с 2 литра вода и кипнете
Поръсете леко с черен пипер и сол, и варете около 70 минути
В друга тенджера загрейте зехтина и маслото
Прибавете останалия лук и го запържете до прозрачност
Сложете суровите пилешки парчета и ги запържете за няколко минути
Налейте виното, посолете и варете под капак на тих огън около 50 минути
Сипете ориза (арборио, карнароли или виалоне нано), разбъркайте добре и на малки порции доливайте от горещия бульон
Когато оризьт се свари, поръсете с половината настърган кашкавал иразбъркайте добре
Сервирайте ястието поръсено с останалия кашкавал.