2 яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязания на кръгчета праз около 5 минути.
В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун (пита).
Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде.
Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъка на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. То се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се с жълтъка от последното яйце и с олио.
Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180 С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути.