Кренвиршите се нарязват на лентички по дължина (4 лентички от кренвирш). Чушките се разрязват на 4 по дължина, краставичките също на лентички, кашкавалът се настъргва на едро ренде.
В правоъгълна, намаслена форма се подреждат лентичките кренвирши и чушки (краищата остават извън формата).
В средата се слагат ред резенчетата краставички, ред лентичките кренвирши и така, докато свършат продуктите.
Най-отгоре се покрива с краищата на кренвиршите и чушките, които са били извън формата.
Разбиват се яйцата и се смесват с кашкавала и сол на вкус. С тази смес се залива рулото, пече се около 20 минути в умерена фурна.
Обръща се върху поднос, след като е изстинало хубаво. Поднасят се с гарнитура според сезона.