В тенджерка с олио задушавам лук, нарязан на полумесеци и морков на кубчета, прибавям нарязана на по-едри парчета чушка и, като се позапържи и тя, слагам салама, нарязан на колелца.
При запържването на салама, из кухнята се разнася приятен аромат ;)
Добавям 1-2 с.л. брашно, поразбърквам, добавям 1 с.л. червен пипер и заливам с 500 мл вода.
Посолявам, поръсвам с черен пипер, слагам и зърна черен пипер, някой път и дафинов лист.
Оставям я да къкри на огъня до лекото й сгъстяване.
След първите 5 минути, добавям и един обелен и настърган домат или доматено пюре, може кетчуп. А в случая имах малко доматена манджичка от буркан и я оползотворих, като я сипах в яхнията.
Когато е готова, й слагам 5-6 ситно нарязани или пресовани скилидки чесън и я поръсвам със суха чубрица. Предполагам, че може и магданоз да се нареже, но домашните го недолюбват :)
Съвети: Количествата на продуктите могат да варират според вашето желание, а също и според начина на нарязването им.
Може да пропуснете или добавите продукт според вашия вкус, като например маслини.
Чудесна гарнитура за тази манджичка са варен ориз или картофено пюре :)
Да ви е вкусно!