Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Салата "Лято"

8
Салата "Лято"
Източник: Таня Петкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:салата
Националност:българска кухня
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Белим краставиците с белачка за картофи, като корите ги заделяме. Режем краставиците на едри кубчета. След това добавяме зелените чушки, нарязани на едро, глава стар лук, също нарязана на едро, стръкче пресен чесън и няколко стръка магданоз.

  • 2

    Овкусяваме с олио, малко оцет, сол и разбъркваме. В друга купа режем доматите на полумесеци.

  • 3

    Режем няколко сварени яйца на половинки или четвъртинки за декорация. В загрята фурна печем, изчистените от пънчетата гъби, с малко олио и сол.

  • 4

    Изпечените гъбки се пълнят с тази смес и се връщат за 1-2 мин. в загрятата фурна, след като сме настъргали отгоре кашкавала. Пече се до златисто.

  • 5

    От 2-те пакетчета крема сирене приготвяме смес, като добавим копър и пресован чесън.

  • 6

    Оформяме с ръце малки топчета. Тиквичката режем на дълги филийки и поръсени с олио и сол, запичаме от 2-те страни за кратко на скарата.

  • 7

    След като всичко това е готово, взимаме едно голямо плато и изсипваме по средата купчина от краставиците, натрошаваме с ръка сирене, отстрани като пръстен редим полумесеците домати и така 2-я и 3-я ред, като ги редуваме, за да придобие форма на вулкан.

  • 8

    Накрая поставяме 3 маслинки със забити стръкчета магданоз вътре.

  • 9

    Отстрани подреждаме нарязаните сварени яйца, с по една маслинка за украса и гъбите, които се украсяват по следния начин, за да заприличат на лодки. Забиваме половин шишче по средата на гъбката и на него нанизваме печена тиквичка, да заприлича на платно. Отгоре слагаме топче от крема сиренето.

  • 10

    Най-накрая слагаме един цял домат, на който забиваме няколко шишчета, на който са нанизани маслинки и корите от краставицата, за да заприлича на палма.

  • 11

    На моята снимка са 3, но се слагат според броя на гостите, да има за всички, а салатата е достатъчна за около 6 души.

  • 12

    Наздраве и да ви е сладко!

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
тихомира илиева
26.06.2013 | 22:11
Страхотно изглежда.
7
pepi damjnova
25.06.2013 | 12:51
Отговор на коментар #5 от Касиопея Харалампиева:
Богата и красиво направена.
6
pepi damjnova
25.06.2013 | 12:51
Тази салата много ме грабна.
5
ехеее каква богата салата
4
poli asenova
24.06.2013 | 18:14
Запретвам ръкави и ще се пробвам да е приготвя.
3
работната пчела
24.06.2013 | 16:27
много интересна рецепта ;)
2
Desislava Stoyanova
24.06.2013 | 16:19
много красива изглежда салатата,личи си че е вложено голямо старание.
1
zvetanka ivanova
24.06.2013 | 11:35
Доста сложно ми се видя приготвянето на тази салата.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !