Към пресятото брашно се прибавят солта, оцета и 1 яйце. Прибавя се 1 ч.ч. вода постепенно. Омесва се много меко тесто. Разделя се на 10 равни части, които се оформят на топчета върху намаслен плот.
Нареждат се в тава, намазват се с олио и се оставят за 20 минути да починат на хладно. След това отново се намазват с мазнина и се разточват на кори в елипсовидна форма. Намазват се с масло наполовина, така че да може да се похлупи другата половина.
След това сгънатите кори се разтеглят, така че да се получат правоъгълници. Разточват се и се сгъват на 4. Оставят се отново да престоят на хладно и по същия начин се разточват и сгъват още 2 пъти.
След последния път вече се разточват на кора с правоъгълна форма. Посипват се с ядки, накълцани и смесени с канела, по дължина на кората. Навиват се на руло и се нареждат в тава.
Намазват се с разбито яйце и се пекат в умерена фурна.
След като саралията е изстинала се залива с горещ сироп, който се прави от захарта, останала вода, ванилията и лимонената киселина.