Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сарма - кебап от агнешки дреболии

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 15 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Сварете комплекта в подсолена вода, отцедете го, нарежете го наситно и го запържете леко в мазнината
  • 2 Прибавете ситно нарязаните лук, магданоз, джоджен, черния, червения пипер и сол на вкус и разбъркайте
  • 3 Нарежете агнешкото було на шест парчета, поставете всяко в черпак за супа и сипете в него част от плънката и свийте като сарми
  • 4 Наредете сармите в тавичка и ги залейте с една чаена чаша от бульона, в който е варен комплектът и ги запечете на фурна
  • 5 Залейте ги със смес от прясното мляко и разбитите яйца и отново ги запечете на силна фурна
  • 6 Печете до зачервяване и поднесете ястието веднага с резенчета лимон.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!