На пазара все още има пресни червени чушки, затова не спираме да търсим техните ползи, рецепти с тях и лесни трикове.
Точно днес сме решили да ви покажем един много лесен начин за белене на печени чушки.
Ако и вас именно това ви плаши, когато се чудите дали да си опечете няколко (килограма) чушчици, имаме решение за вас
Обикновено по време на беленето около нас става голяма бъркотия - ръцете ни са мръсни, навсякъде има малки люспички и се налага около месец след това още да дочистваме плочките в кухнята от люспи.
С този метод няма да изцапате нищо - нито ръцете си, нито кухнята.
Единственото, което ви е нужно, е хартиено пликче.
Може би и вие, след като обелите чушките ги задушавате в плик или някакъв съд.
Ако досега винаги сте го правили в плик, значи сте били на една стъпка до откриване на революционния метод.
Ако задушавате печените чушки в тенджера, препоръчваме ви следващия път да се запасите с хартиени пликове.
И така, след като сложим чушката в плика и я оставим да се задуши известно време, единственото, което трябва да направим е с помощта на плика, да махнем люспите от чушката.
А знаете ли каква вкусотия можете да си консервирате от печени чушки и сирене?
Вижте видеото, където нагледно е показано колко лесно става.
Този метод няма да ви е от особена полза, ако се налага да печете и белите чушки за консервиране - т.е. големи количества. Тогава се предполага, че предварително сме се подсигурили с време, търпение и начин да не цапаме всичко наоколо.
Но когато искате да консумирате веднага и ще печете няколко чушки, този трик ще ви спаси да не превръщате кухнята в бойно поле.
Припомнете си и колко бързо можете да обелите варени картофи. Вижте и как за секунди можете да обелите чесън, яйце и киви.