Нарежете месото на кубчета. Смесете соевия сос, шерито, счукания чесън, джинджифила и брашното. Добавете ги към месото.
Смесете кетчупа, сока от ананаса, чили соса и отцедения резен ананас от компот.
Нарежете на едро лука. Запечете бадемите в сух тиган, докато станат златисти, и ги оставете настрана.
Отцедете месото. Сгорещете 1 с.л. олио в тигана и запържете месото за 2 минути, като често го бъркате. В друг тиган запържете за 1 минута лука в останалото олио, после посолете.
Залейте месото със соса на основата на кетчуп, сгорещете и дръпнете от котлона. Добавете лука и добре разбъркайте. Поръсете с бадемите и веднага сервирайте.
Поднесете с варен ориз или картофи.