Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свински джолан с картофи в гювеч

Свински джолан с картофи в гювеч
Източник: Violeta Mateva
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Картофите, морковите и лука се почистват и нарязват на големи парчета. Слагат се на дъното на глинен гювеч.

  • 2

    Джоланът се намазва с предварително разтопеното масло и се поръсва със сол, червен и черен пипер. Слага се върху зеленчуците. 

  • 3

    Залива се с виното и топлата вода. Гювеча се покрива с фолио, отгоре се слага капака и се слага в студена фурна, на най-долното ниво. Фурната се включва на 180-200 С и се пече 2-3 часа. 

  • 4

    После се сваля капака, маха се фолиото и се пече, докато хване коричка. Сервира се с резен лимон и пресен магданоз. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...