Овкусявате месото от плешка със сол и пипер, сока от 1 лимон. Наливате виното и 1 чаша вода, слагате да се пече.
Първите 15 минути печете на силна фурна , след това я намалявате и печете до готовност на месото.
Гарнитура: накиснете хляба в прясно мляко, нарежете стрък пресен лук, магданоз, добавете щипка сол и 2 яйца.
Направете сместа, сложете върху прозрачно фолио, завийте на руло, като стегнете хубаво. Оформеното саламче завийте във метално фолио и сложете върху решетката на фурната, до тавата с месото.
Печете около 20 минути. Извадете, след като изстине махнете фолиото, нарежете на филийки и залейте със соса. Гарнирайте месото.
Не изхвърляйте стария хляб, той може да послужи за гарнитура.