Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Селски пай (Cottage Pie) - Англия

Селски пай (Cottage Pie) - Англия
Източник: Елена Узунова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:британска кухня
Сезон:зима
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    3 с.л. зехтин се изливат в голяма тенджера. Каймата се запържва до златисто, след което се пресипва в друг съд.

  • 2

    Останалата част от зехтина се излива в същата тенджера, зеленчуците се добавят и се вари на слаб огън, докато омекнат - около 20 минути. Добавят се чесъна, брашното и доматеното пюре, топлината се увеличава и се вари в продължение на няколко минути.

  • 3

    Каймата се връща в тенджерата. Залива се с виното и се вари, за да се намали малко соса, преди да се добавят телешки бульон, сос Уорчестър и билки.

  • 4

    Оставя се да къкри без капак в продължение на 45 минути. До това време сосът трябва да се е сгъстил и да е покрил месото. След около 30 мин, ако е останала много течност, топлината леко се увеличава, за да се намали соса. Овкусява се добре, а след това дафиновите листа и стъблата от мащерка се изхвърлят.

  • 5

    За заливката: В голяма тенджера обелените картофи се покриват с подсолена, студена вода, а когато заври се оставя да къкри, докато омекнат. Водата се излива, след което картофите се оставят да изсъхнат на пара в продължение на няколко минути. За да се получи наистина гладка, кремообразна заливка, се използва уред за мачкане на картофи или сито. Намачква се добре с млякото, маслото и ¾ от чедъра, след това се овкусява с индийско орехче, малко сол и черен пипер. 

  • 6

    Каймата се разлива в тава. За да не потъне заливката в пълнежа, месото се оставя да изстине, преди да се залее с картофите.

  • 7

    Фурната се загрява до 200-220 C (с вентилатор / газ) и се пече в продължение на 25-30 минути, или докато заливката стане златиста. Оставащият чедър се поръсва 5 минути, преди да се извади тавата от фурната.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...