Правя традиционната опарка с мая и оставям на топло да се понадигне.
Докато това става, разбивам двете яйца с вилица, прибавям към тях киселото мляко, разбърквам. Добавям и прясното мляко, солта и пак разбърквам.
Идва ред и на опарката, която изсипвам при всички други продукти, започвам да добавям и от брашното и замесвам тесто.
Оставям тестото малко да си почине около 20 минутки. Правя сиренки, като режа от тестото дебели ленти, разстилям ги, натрошвам сиренето върху тях, слепвам двата края и ги завързвам.
Поставям ги в намаслена тава и ги мажа със смес от 1 жълтък и малко олио.
Пека на 220 С. Понеже от тези продукти се получава доста тесто, като направя колкото си искам сиренки, останалото тесто съхранявам в хладилник и го използвам за пици и мекици.
Добър апетит!