Изгасяме содата в киселото мляко.
Разтопяваме маста и маслото.
Пресяваме брашното и към него прибавяме 2 яйца, киселото мляко, маста, маслото и солта.
Омесва се меко тесто, което се раточва на кора с дебелина около 0.5 см. От нея се изрязват кръгове с помощта на чаша.
В едната половина на кръговете се слага сирене и се прегъват като полумесеци.
Нареждат се в тава, намазват се с яйце и се поръсват с ким, сусам и кашкавал.
Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
От останалите изрезки от кръговете може да направят соленки, които се изрязват като пръчици, мажат се с яйце, поръсват се със сусам, ким и кашкавал и отново се печет в предварително загрята фурна на 200 градуса.