Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".
Всяка кора се нагъва на хармоника, като се започва по широчина. Поставят се една до друга в намаслена тавичка и се запичат до златисто за 10-15 мин на 180 С. Оставят се да изстинат.
През това време се прави сиропа, като във водата се разтварят 2ч.ч. захар и се добавя лимонов сок и настъргана лимонова кора. Поставя се на котлона и се вари около 15 мин, до получаване на сироп. Оставя се на студено място да се охлади.
Прави се кексова смес, като се разбиват яйцата с останалата захар, добавя се киселото мляко и олиото и, при непрекъснато бъркане, се добавят брашното, бакпулвера и какото, предварително пресяти. Тази смес се излива върху изстиналите кори и се пече на 170 С до суха клечка.
Още горещ се залива с охладения сироп и се оставя за няколко часа в хладилник да се охлади и поеме сиропа.