Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладки меденки

8
Сладки меденки
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата и захарта се разбиват до пухкава смес, добавят се олиото и медът и се разбива отново.

  • 2

    Към брашното се прибавят содата и канелата (като може да сложите по-малко, според вкуса) и постепенно се добавят към яйчената смес. 

  • 3

    Когато сместа натежи, се изсипва върху набрашнена повърхност и се омесва на ръка. 

  • 4

    Разточва се кора с дебелина 0,7 см и се нарязват кръгчета с чаша (или формички).

  • 5

    Нареждат се в покрита с хартия за печене тава, леко разделени едно от друго и се пекат 7 мин. в предварително загрята фурна на 170 градуса.

  • 6

    По желание могат да се слепят със сладко (стават много вкусни, особено на следващия ден).

продукти
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Didi Todorova
06.01.2013 | 15:19
здравейте,страшно се изкушавам с вашите рецепти! искам само да ви попитам защо има разминаване в снимките на предложените рецепти-не само с меденките!
7
Отговор на коментар #5 от Gergana Hristova:
Направих ги с 4,5 ч.ч.брашно и станаха страхотни!
6
Моята рецепта за меденки е почти същата,само че слагам 4 ч.ч брашно и 1 к.ч мед и добавям една ванилия. Аз по принцип разточвам много тестото и стават по тънки, като бисквитки(хрупкави). Рецептата е страхотна!
5
Gergana Hristova
25.12.2012 | 22:34
6 ч.ч.брашно тип 500 ?! 6 ми се струва множно за тези съставки?
4
Анелия Петрова
04.12.2012 | 14:12
Много интересна рецепта . Мисля да я пробвам още днес :)
3
gabriela gabrielova
08.11.2012 | 15:00
Моята рецепта е подобна, но се казва медени сухарчета и се правят в друга форма.
2
Kulinar.bg
02.11.2012 | 14:51
Отговор на коментар #1 от Natalia Todorova:
Наталия, напълно права сте. Вероятно Виктория е имала предвид см, ще го коригираме. Макар че и това си е сложно за измерване.
1
Natalia Todorova
01.11.2012 | 23:04
С каква дебелина трябва да е кората - 0.7 мм е непостижима ;)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D