2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. захар
Смесвате всичко това, като разбърквате с дървена лъжица, добавяте и олиото, като продължавате да бъркате и едно по едно разбитите яйца, бъркайки след всяко, докато го поеме сместа. Сложих и 1 ч.ч. настъргана тиква.
1 ч.ч. настъргана ябълка
1 ч.ч. стафиди, предварително накиснати в ром
3 ч.л. захаросани лимонови корички + 1 ч.л. портокалови
2-3 с.л. сладко от дюли
Тъй като сместа трябва да е с гъстотата на каша, след като сложих всичко това, прецених, че е достатъчно и съм получила желаната гъстота, та преминах към печенето, което става в предварително загрята на 180 С фурна в тавичка, застлана с хартия за печене. Пече се за около 50 минути.
След като поизстине го поръсвате с пудра захар.