Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш "Негърче"

20
Сладкиш "Негърче"
Източник: Боби Борисова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
40 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Всичко се разбърква добре и се пече в предварително загрята на 180-200 C фурна.

  • 2

    След това се залива със сироп приготвен от 1 чаена чаша захар и 2 чаени чаши вода.

  • 3

    След като изстине сладкиша се маже със сметана, разбита на сняг.

Коментари(20)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
20
Боби Борисова
02.06.2014 | 12:15
Отговор на коментар #19 от Charovnica Sladka:
както виждате яйца няма.кисело мляко има и мога да ви кажа че става нещо и то много вкусно.
19
Charovnica Sladka
18.03.2014 | 15:48
А къде забравихте киселото мляко и яйцето :) Много странно без тях да стане нещо
18
Charovnica Sladka
18.03.2014 | 15:46
Отговор на коментар #11 от Gergana:
Гери 1к.л значи една кафена лъжица за кафе от малките а супена е с.л. :)
17
Charovnica Sladka
18.03.2014 | 15:45
Отговор на коментар #15 от Елена Коларова:
Ели,то това си е оригиналната заливка на Негърчето :)
16
Боби Борисова
14.11.2013 | 16:53
Отговор на коментар #15 от Елена Коларова:
ВАШАТА КОРЕКЦИЯ ИЗГЛЕЖДА МНОГО ДОБРЕ ЩЕ ПРОБВАМ И АЗ :)
15
Елена Коларова
13.11.2013 | 20:32
Здравейте! Направих негърче за пръв път по тази рецепта и се получи чудесно! Позволих си една корекция: вместо да го залея със сироп от една чаена чаша захар и две чаени чаши вода, направих глазура от 125 гр. разтопено масло, 2 супени лъжици какао, 6 супени лъжици захар и 4 супени лъжици вода. Залях изстиналия сладкиш с топлата глазура. Получи се наистина много добър резултат! Благодаря за рецептата!!!
14
Natalia Todorova
04.03.2013 | 18:57
Замених сметаната с кокосови стърготини - получи се много вкусен сладкиш!
13
Боби Борисова
09.02.2013 | 10:41
Отговор на коментар #11 от Gergana:
лъжичка за кафе
12
Боби Борисова
09.02.2013 | 10:41
к.л. означава кефена лъжичка
11
Gergana
08.02.2013 | 22:41
НАЧИНАЕЩА САМ В ГОТВЕНЕТО...ИЗЦЯЛО ДАИТЕ МИ ЛЕГЕНДАВСИ4КО РАЗБИРАМ ОСВЕН:3 К.Л- КАКАО И 1 К.Л-СОДА????? ТОВА К.Л?????
10
тихомира илиева
07.02.2013 | 22:59
Този сладкиш е наистина много вкусен.
9
Боби Борисова
07.02.2013 | 10:38
2 ч.ч.брашно тип 500 400 гр.краве кисело мляко 1 ч.ч.захар 3 к.л.какао Dr.Oetker 2 ч.л.канела на прах 1 к.л.сода бикарбонат 11 с.л.олио това е за тестото 1 чаена чаша+2 чаени чаши(отделно от продуктите за тестото)за сиропа :)
8
Gloria Popova
07.02.2013 | 09:12
А 1 ч.ч. захар е само за сиропа или и в тестото се слага?
7
Vqra Petrova
06.02.2013 | 17:20
Майка ми правише негърчета като бях малка, голяма вкусотийка, спор няма :)
6
Dobi Zvezdeva
06.02.2013 | 16:57
майка ми като малка правеше такъв сладкиш. мисля и аз да се пробвам
5
kalinka kalinkova
06.02.2013 | 16:25
Харесвам този сладкиш Негърче.
4
Боби Борисова
06.02.2013 | 13:37
количеството е по желание
3
Боби Борисова
06.02.2013 | 13:37
написана е отдолу на начина на приготвяне
2
Ваня Йочева
06.02.2013 | 13:27
И естествено сметаната пак липсва в рецептата
1
Орнела Мути
06.02.2013 | 12:49
Като малка много го обичах .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...