*Броят ананас, който е посочен, е броят на парчетата ананас от компот.
Загрейте фурната на 180 С. Добавете стопеното масло в тава за печене. Поръсете захарта, наредете отгоре плодовете. Ако останах, нарежете ги на половинки и ги наредете по ръба на тавата.
Сложете по една череша в средата на всеки ананас.
В голяма купа смесете кексовата смес, сока от ананас, олиото и яйцата с миксер. Полейте плодовете в тавата със сместа.
Печете 40-45 минути до златистокафяво.
Охладете на решетка за 5-10 минути. Минете с нож по ръба на сладкиша, за да се отдели от тавата. Сложете подноса, на който ще обърнете сладкиша, върху тавата и обърнете.
Сервирайте сладкиша топъл.