Сварете макароните. Отцедете ги, и ги сложете в съда, в който ще печете, и залейте с разтопено масло.
Поръсете отгоре със смлени орехи (може и цели или нарязани, по ваша преценка).
Сложете прясното мляко в съд на котлона заедно с 6 с.л. пудра захар (може и захар на кристали.) Щом заври, го снемете от котлона и, при непрекъснато бъркане, прибавете предварително разбитите жълтъци, брашното и ванилията.
Върнете тенджерата на котлона за 5 минути и бъркайте, докато се сгъсти.
Отделно разбийте белтъците с останалите 6 с.л. пудра захар, и, след като жълтъчният крем се охлади, разбъркайте с белтъците.
Залейте крема върху макароните и сложете да се пече във фурната на 150 С. Готовият сладкиш се поръсва обилно с пудра захар и се поднася охладен.
Този сладкиш можете да направите и с юфка.