Рецептата е част от конкурса "Сладкиши, кексове и рула".
Яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта и ванилията до кремообразна смес. Добавя се олиото и киселото мляко, отново се разбърква, след което се добавя бакпулвера.
Брашното се пресява и се добавя по малко към кексовата смес, като се редува с топлата вода и се бърка вече с дървена лъжица или шпатула.
Тавичка с диаметър 26 см се намаслява и в нея се изсипва готовата смес. Отгоре на места се слага по лъжица от сладкото, черния шоколад се начупва на парчета и се пуска отгоре върху сместа, без да се размесва или бърка, без да се натиска, не се пипа по никакъв начин, защото ще потъне в сместа.
Фурната се загрява на 170 С и сладкишът се пече 40-50 мин, в зависимост от фурната (до суха клечка).
След опичане, се изважда от фурната, оставя се леко да се охлади за 10 мин, след което се изважда от тавичката и по желание се поръсва с пудра захар.