Разбийте яйцата със захарта. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и содата. Добавете олиото и разбъркайте добре.
Замесете маслено тесто. Трябва да е по-твърдо и мазно. Ако има нужда, добавете малко брашно.
Разделете го на две части, като едната трябва да е по-голяма.
Намазнете и набрашнете тавата, сложете по-голямата част тесто и разстелете с ръце.
Разпределете сладкото навсякъде. Можете да използвате и друг вид сладко, с каквото разполагате.
И отгоре сложете останалото тесто. Можете да го разточите леко, като го набрашните, и да го постелете върху сладкото.
*Друг вариант е да го настържете на едро ренде, като го премесите с още малко брашно, за да стане твърдо и да не се лепи по ръцете ви. Както и да го направите, винаги става много вкусно. Двата варианта се виждат на снимките.
Пече се на 220 С до готовност.