Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Слоеста сръбска погача

19
Слоеста сръбска погача
Източник: Петя Славчева
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Маята се разтваря в 2-3 с.л. топла вода, добавят се щипка захар и 1 ч.л. брашно и се оставя на топло, за да шупне.

  • 2

    Шупналата мая се прибавя към останалите продукти за тестото. Меси се около 5 минути. Трябва да се получи меко тесто, което съвсем леко да лепне. Тестото се оставя на топло за около 15 минути.

  • 3

    Разточва се върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 1-1.5 см и се намазва с част от размекнатото масло.

  • 4

    С малка чаша се изрязват кръгове, които се превиват на две, да стане като луна, и се реди около тавата в един кръг. След това се реди друг кръг, но в другата посока, а в средата се прави розичка.

  • 5

    Питката се намазва с олио и жълтък, поръсва се по желание със семена и се оставя да втаса. Пече се на умерена фурна 180 С до готовност.

продукти
125 гр.масло
1 ч.л.сол
1 щипказахар
1 к.ч.олио
2 бр.яйца
15 гр.жива мая
Коментари(19)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
19
Симона Иванова
02.10.2015 | 11:25
Отговор на коментар #18 от cvetana:
Станала е техническа грешка. Количеството мая е 15 г.
18
cvetana
01.10.2015 | 22:35
150 гр мая не е ли много?
17
pepi damjnova
21.12.2013 | 08:49
Отговор на коментар #14 от stefaniika koleva:
За другите не знам, но аз ще се пробвам.
16
pepi damjnova
21.12.2013 | 08:49
Добре се е получила и ми хареса.
15
stefaniika koleva
20.12.2013 | 08:43
Тази погача ще трябва да се направи.
14
stefaniika koleva
20.12.2013 | 08:43
Запретваме ръкави и действаме.
13
Маргото
19.12.2013 | 15:55
Отговор на коментар #11 от Пламена Недялкова:
Ххаха,желаеща съм да се науча,това трябва да ми се признае.
12
Петя Славчева
19.12.2013 | 15:53
Отговор на коментар #7 от Violeta Caneva:
15 грама е маята,просто са объркали и са сложили и една 0
11
Отговор на коментар #8 от Маргото:
Ами научи се де , каква жена си като не можеш да месиш !!!
10
Страхотна е питата :) Браво !!!
9
Маргото
19.12.2013 | 15:28
Отговор на коментар #5 от тихомира илиева:
Определено,мисля,че сега е времето да се опитам да си я приготвя.
8
Маргото
19.12.2013 | 15:28
Не мога да правя такива пити...
7
Violeta Caneva
19.12.2013 | 15:09
150 гр мая?Нещо не ми се връзва.Звучи много странно.
6
тихомира илиева
19.12.2013 | 08:41
Отговор на коментар #2 от Катерина Пенчева:
И аз ще се пробвам.
5
тихомира илиева
19.12.2013 | 08:41
Точно за празниците ще е подходяща.
4
Петя Славчева
18.12.2013 | 21:49
Отговор на коментар #3 от Катерина Пенчева:
ще се получи защото е лесно
3
Отговор на коментар #1 от Svetlozara:
Много ми хареса,дано ми се получи поне на половина колкото тази на снимката:)
2
Стархотна питка е това,ще си я приготвя по празниците:)
1
Svetlozara
18.12.2013 | 15:41
толкова хубава рецепта браво! :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...