Маята се размива в малко от водата и се смесва с останалата вода, в която е разтворена солта.
Един жълтък се отделя за намазване на питата.
Брашното се пресява в дълбок съд и се прави вдлъбнатина в средата му, в която се слагат останалите яйца, киселото мляко и олиото.
Постепенно се прибавя подсолената вода с маята и се замесва меко тесто (ако е необходимо се добавя малко брашно).
След като се омеси добре, върху посипана с брашно повърхност, се разделя на три равни части, които се разточват на кори с големината на тавичката, в която ще се пече питата.
Краве маслото се стопява и с него обилно се намазват трите кори. Нареждат се една върху друга, като третата кора се обръща с намазаната част върху втората кора.
След това корите се разточват като една, която се намазва с масло и се разрязва на кръст.
Единият от получените триъгълници леко се разтегля, оформя се като кръг и се поставя по средата на обилно намазана с масло тава.
Останалите триъгълници се разрязват по на 5 по-малки триъгълници, като се започва от върха на големия триъгълник (както се реже торта).
Всеки малък триъгълник се навива от основата към върха и се оформя кифличка. Кифличките се нареждат в тавата около кръга като лъчи на слънце.
Питата се оставя да втаса около 30 минути на топло, намазва се с отделения жълтък и се пече в силно загрята на 220 С фурна до златисто червено.