Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Смядовска Луканка

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 3.4
(базиран на 5 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Месото се почиства от костите и се нарязва на късове, след което се смила два пъти
  • 2 Омесва се добре с черния пипер и кимиона, като постепенно се прибавя 1/2 от газираната вода и се оставя на хладно място 24 часа
  • 3 Отново се омесва, като постепенно се прибавя и останалата газирана вода и отново се оставя 24 часа на хладно място
  • 4 На третия ден отново се омесва и със сместа се пълни в сухи говежди черва, като тук-там се надупчват за да излезе въздуха
  • 5 Луканките се държат 3 дни на прохладно място, 5 дни наред се пресоват с дебела точилка и 15 дни се оставят по тежест, след което се окачват да съхнат 30 дни.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !