Парено тесто - В тенджерка сипете 2/3 чаша вода, маслото и половин лъжичка сол. Когато заври и се стопи маслото, добавете брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато тестото стане на топка. Дръпнете за малко наюстрани и добавяйте 1 по 1 яйцата. Тестото може да бъркате с миксер.
Нарежете гъбите на ситно и изпържете с 1 с.л. масло. Подправете със сол и черен пипер. Сипете готовите гъби към тестото и разбъркайте.
В тава сипете от тестото, оформяйки еклери със супена лъжица.
Печете в предварително загрята фурна първите 10 мин на 250 С. През това време не отваряйте фурната, да не спаднат еклерите. Следващите 15 мин печете на 180 С.
Когато еклерите са готови, отворете леко фурната, но не ги вадете веднага. Оставете да изстинат постепенно.