Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Солени кроасанчета "Ади"

8
Солени кроасанчета "Ади"
Източник: Силвия Стефанова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 5 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В купа изсипваме брашното и правим кладенче. Добавяме настъргания кашкавал, натрошеното сирене, разтопеното на стайна температура масло,  сол, киселото мляко и содата.

  • 2

    Добавяме брашно, колкото поеме, за да се получи следно твърдо тесто (да не лепне). Омесваме го добре и го разделяме на 8 топки.

  • 3

    Всяка топка се разточва като кръг. Разделя се на 8 триъгълника и се навиват отвън навътре, да приличат на кроасани.

  • 4

    Нареждат се в подмазана тавичка и се намазват с разбития жълтък. Към жълтъка може да добавим малко вода, да го разредим или 1 с.л. олио.

  • 5

    Пече се в умерено загрята фурна.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
ива
04.03.2014 | 15:31
Отговор на коментар #7 от Ruja Georgieva:
Дано да ти отговорят, че и на мен ми стана интересно.
7
Ruja Georgieva
29.01.2014 | 18:15
А това тесто как точно се получава без вода или мляко ( като изключим трите лъжици кисело ),защото аз като смесих всичките продукти по гореизброения начин стана едно нищо,което трудно бих могла да омеся,а камо ли да се получи тесто,което да точя.Мисля ,че рецептата не е добра или е пропуснато да се напише нещо в съставките .
6
Отговор на коментар #5 от Radina:
Ще се получат. Това не е претенциозна рецепта. Винаги крайния резултат е супер!!! ;)
5
Radina
12.04.2013 | 15:47
Много вкусно изглеждат, наистина са пухкави!!! Много интересно, ще ги пробвам! надаи ще ми се получат де! :(
4
Диана Димитрова
10.02.2013 | 12:03
Много са красиви и изглеждат неустоимо вкусни! Поздравления
3
Отговор на коментар #2 от Vanessa Apostolova:
Радвам се, че ви харесват. Не само на снимката са пухкави ;) Наистина са такива. Направо се топят в устата. Семейството ми ги обожава. Правя по 2-3 дози, защото иначе не стигат.
2
Vanessa Apostolova
08.02.2013 | 15:49
оо,много вкусни изглеждат, и едни пухкави? дали в действителност са пухкави или е от снимката?
1
Anna Vasileva
08.02.2013 | 15:44
Много вкусни изглеждат :))) любима закуска за малки и големи,често правя подобни кифлички :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D