От брашното, яйцата, олиото и 300-400 мл. вода забъркайте тесто за палачинки.
Когато в тестото има олио, не е необходимо да слагате олио в тигана.
Изпържете в тефлонов тиган 8 бр. палачинки (по 2 за порция).
Нарежете гъбите на ситно, заедно с аспержите и задушете за 10 минути с 1 с.л. олио. Добавете синьото сирене. Разбъркайте да се разтопи, поръсете с черен пипер и разпределете в палачинките. Завийте и преди сервиране, затоплете във фурната.
За соса: Пасирайте печените чушки с чесъна. Добавете кетчупа. Сервирайте с палачинките.
Ако не разполагате с време, ползвайте готови палачинки, но когато ги сложите във фурната да се затоплят, сложете малко масло за по-добър вкус.