Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сотирани скариди с прошуто и каперси

1
Сотирани скариди с прошуто и каперси
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
15 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистете скаридите. 

  • 2

    В тиган загрейте маслото и зехтина. Сложете скаридите и оставете да се запържат. 

  • 3

    Добавете наситненото прошуто, виното, лимоновия сок и каперсите. Овкусете с италианска или каджунска подправка. Оставете да се сготвят 5-8 минути. 

  • 4

    Сервирайте с наситнен магданоз. 

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Teofana Whodat Beckwith
11.01.2016 | 15:15
Шеф Готвач, пропуснали сте да уточните, че става дума за сварени скариди, иначе хранително отравяне ви е в кърпа вързано. И се произнася кейджунска, но това вече си е чисто заяждане от моя страна, защото в шкафа имам поне пет разновидности на готови кейджунски подправки, плюс три-четири дар от приятели кулинари. Иначе идеята никак не е лоша, мисля че съм хапвала нещо подобно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...