Спагетите се сваряват, като се оставят леко алангле. Отцеждат се от водата и към тях се добавят 2 разбити яйца. Разбъркват се, така че яйцата да полепнат по всички спагети.
Към спагетите се добавя и половината количество от настъргания пармезан. Разбърква се добре и се изсипва в подходяща форма или тавичка. Разпределя се по дъното, като в средата се прави нещо като гнездо.
Каймата се запържва в олиото заедно с подправките - сол, чесън и лук на прах.
Когато стане на трохи, каймата се сваля от котлона. Към нея се добавя доматения сос и се разбърква.
В отделна купичка се смесват рикотата, италианската подправка и останалия пармезан. Тази смес се слага в гнездото на спагетите, като се заглажда добре.
Отгоре се изсипва доматения сос с кайма. Най-отгоре се поръсва настъргания кашкавал.
Пече се 30 минути на 180 С. След това се оставя около 10-тина минутки да се охлади и паят е готов за сервиране.