Спагетите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се изсипват в намазана с олио тава. Ситно нарязаната глава лук се задушава в олиото и малко бульон или вода.
Прибавят се нарязаните на ситно чушки и настърганите стерилизирани домати. Сместа се изсипва върху спагетите, разбъркват се добре, посоляват се, и се поръсват с черен пипер. Отгоре се настъргва кашкавала и се пече в предварително загрята фурна за 15-20 минути.
Можете да добавите (по желание) към чушките и доматите кайма, кренвирши или салам!
Аз към моите спагети добавих малко универсална подправка и парченца сирене "Камембер" и кашкавал "Ементал". И, вместо в тава, ги сложих в йенска тенджера. Стават по-вкусни!
Надявам се да ви хареса! Бон Апети!