Загрейте фурната на 180 С. Намазнете тава за печене и я оставете настрани. Сгответе спагетите, според описанието на пакета. Изцедете от водата. Върнете в тенджерата.
През това време в голям тиган запържете каймата, лука, чушката. Каймата трябва да стане златисто кафява, а зеленчуците да омекнат. С дървена лъжица разделяйте каймата, ако се слепва, докато се готви. Изцедете образувалата се мазнина на дъното. Добавете, без да ги отцеждате, доматите, гъбите и маслините, ригана. Осатвете да заври. Намалете температура. Оставете да поври непокрито за 10 минути.
Сложете половината от спагетите в тавата, след това половината от каймата със зеленчуците, поръсете с настърган чедър. Повторете пластовете до изчерпване на количествата.
В малка купа смесете крем супата и водата, полейте ястието отгоре. Поръсете с настърган пармезан печете непокрито за около 30 минути.