Знаем, че никой от вас не е почитател на готовите миксове за десерти. Все пак сме се "събрали" на територията на kulinar.bg, за да си споделяме вкусни, домашно приготвени ястия и десерти, да обменяме опит, трикове и т.н.
Но понякога сме изкушени да опитаме да си спретнем едни вкусни мъфини или брауни от готов микс. Знаете, че готовите миксове, които се употребяват в Америка най-вече, имат претенцията да пестят време. Време, което нямаме, особено ако работим на две места, имаме малки деца и редица задължения, свързани със семейството.
Времето, в което живеем, ни поставя в трудни ситуации всеки ден. Затова не можем да се сърдим на никоя домакиня, която понякога си позволява да прибегне към готовите миксове.
Тук, обаче, идва и въпросът, колко са вредни въпросните миксове. Срок на годност, престояване на щанда в магазина, стабилизатори и т.н. Всичко това са предпоставките да сме против готовите миксове (независимо дали става дума за микс за сладкиш или микс-подправка).
Тук възниква въпросът "наистина ли готовият микс отнема по-малко време за направа"?
Е, отговорът на този въпрос вероятно ще ви изненада.
Има секунди разлика в направата на кексчета от самото начало на смесването на продуктите и тези от готовия микс.
И това намира своята логика в следните разсъждения. Защо миксът да ни спестява време? Та той изисква добавянето на яйца и течност (вода или мляко). Следва разбиване на продуктите и оттук нататък всичко е еднакво.
Експеримент по този случай са си направили от thekitchn.com. Резултатът е точно 13 секунди разлика в полза на готовият микс.
Следователно заслужава ли си да поемаме риска с всички съмнителни съставки, които може да съдържа един готов микс?
youtube.com
Или е най-добре да си забъркаме една бърза смес за кексчета и въобще да не обръщаме внимание на маркетингови трикове, предлагащи десерти, които едва ли не се готвят сами...
sxc.hu