Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Средногорска кървавица

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3
(базиран на 6 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Черният дроб се възварява заедно с лука, след което се изважда и се нарязва на дребно
  • 2 Нарязват се на дребно сланината и крехкото месо
  • 3 Всичко това се размесва, осолява се и се поръсва с едро счукания черен пипер
  • 4 Със сместа се пълнят червата
  • 5 Така приготвената кървавица се завързва в краищата, надупчва се с игла и се вари в същата вода, в която е врял дробът, като се притиска с чиния, за да се облива от бульона
  • 6 Изважда се, когато червата омекнат и се изтрива от бульона и мазнината
  • 7 Оставя седа изстине и се прибира на хладно място.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!