Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Старозагорски бирени мезета за любителите на прасета

по статията работи: | 01 юли 2013 Прочитания: 1969 4
Свинските уши на скара са редовно мезе в този български град
Старозагорски бирени мезета за любителите на прасета
Източник: sxc.hu

Подходящите за бира мезета са много по-разнообразни, отколкото може се предполага.

 

И понякога разновидностите ни се струват... шокиращи. Или поне абсурдни.

 

Може би защото не сме най-месоядните хора на планетата, но сервираната пред нас порция свински уши на скара, по време на скорошното ни посещение на Стара Загора, ни накара да се почувстваме като участници във "Фактор страх".

 

Ако участвахме в шоуто, със сигурност нямаше да спечелим. Защото не се осмелихме да посегнем към порцията!

 

Наречете ни предубедени, но не се изкушихме от комбинацията "свинско ухо+лимонов сок+соев сос".

 

Старозагорските ни дружки обаче ги похапнаха и отбелязаха, че са "от добрите". Така научихме, че понякога сервирали уши от по-тлъсти прасета, които не били достатъчно хрупкаво за бирата мезе.

 

Всъщност свинските уши са нещо напълно нормално за заведенията в шестия по големина град в България, както в централната част на града, така и в Аязмото.

 

Промоциите "свински уши+ бира" на изгодна цена са подробно описани върху т.нар. "палатки", разположени на всяка маса. Е, и цаца предлагат, при това – доста вкусна.

 

Ако и вие не сте почитатели на подобни деликатеси, не отваряйте тази рецепта за ушички по старозагорски!

 

Всъщност заглавието ни не е съвсем точно, защото свинските уши са деликатесна част не само от българската национална кухня, а и от кухните на Филипините, Литва, Япония, Испания, Тайланд, Виетнам, САЩ, а вероятно и на други земи.

 

Yam hu mu например е тайландска салата с основна съставка ушите на прасета.

 

Източник: Wikipedia

Коментари(4)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
4
работната пчела
01.07.2013 | 14:24
за кулинарен сайт много "апетитно" поднасяте различните ястия, да ви зависи човек за изобретателността, любопитна ще съм да видя как ще коментирате рецептите :D
3
Silviq Milenova
01.07.2013 | 14:15
Отговор на коментар #2 от Desislava Stoyanova:
Наистина са представени така,че да те откажат. Всъщност бих ги опитала, повече ме е гнус от шкембета и далаци :D
2
Desislava Stoyanova
01.07.2013 | 14:12
вие го изкарахте сякаш кой знае каква гнусотия ще ядете, честно да ви кажа, един салам или пастет е по-гнусен от едни свински уши :) всъщност са си много вкусни, пача как ядете хахахаха :Р
1
ана
01.07.2013 | 13:43
Ха, заралиите какво хапвали
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D