В тенджера се слага да заври 400-500 мл вода.
Каймата се овкусява с чубрица и черен пипер.
От каймата се оформят малки топчета, които се овалват в брашно.
Пускат се във водата и щом изполуват, се добавят ситно нарязаните заленчуци - морков, чушка, картоф, лук и ориза. Те добавят страхотен вкус, аромат и цвят на супата.
Вари се около 20-30 мин.
Накрая се добавя доматен сос и се посолява.
След като супата поизстине, се поръсва със ситно нарязания магданоз, който си запазва свежия зелен цвят и пуска страхотния си аромат.
По желание супата може да бъде застроена с яйце и кисело мляко. Ако бързате да сервирате, можете да отделите жълтъка от белтъка и да използвате за застройката само жълтъка, за да не се пресече супата.