Всички зеленчуци се измиват и нарязват - лука и чесъна на ситно, морковите на колелца, картофите на средно големи парчета, карфиола на розички, зеления фасул на половина, а доматите на ситни кубчета.
Пилешките бутччета се слагат в тенджера с 3 л вода да се сварят за 20 минути.
През това време се запържват в зехтина картофите за 5 минути и към тях се добавят морковите и лука. Когато стане прозрачен, се слага и чесъна, разбърква се, посолява и се отстранява от котлона.
Свареното пиле се обезкостява, бульона се отпенва, ако е необходимо, и към него в тенджерата се добавят запържените зеленчуци, кубчето зеленчуков бульон, доматите и пюрето, карфиола и подправките. Захлупва се и се вари 10 минути на средна температура, след което се добавя и зеления фасул.
Брашното с червения пипер се размиват в малко вода и на тънка струйка се добавят към супата, като се разбърква.
Супата се оставя да поври още 10 минути, по желание се сервира с лъжица кисело мляко.