Сложете розичките карфиол в купа. Залейте с 1 с.л. зехтин, овкусете със сол и пипер. Разпределете в тава и печете 20 минути на 200 С.
В тенджера загрейте останалия зехтин. Запържете лука за 3 минути, после добавете чесъна за още 30 секунди.
В тенджерата налейте бульона. Добавете карфиола и нарязаните на дребно печени чушки. Овкусете със сол, пипер и мащерка
Оставете да заври, намалете котлона, сложете капак и гответе 15-20 минути на слаб огън.
В купичка сложете козе сиренето. Добавете към него няколко черпака от бульона на супата и разбъркайте добре с телена бъркалка. После върнете цялата смес в общата супа и пасирайте.
Сервирайте с допълнително козе сирене и прясна мащерка.