Рибните филета се измиват и се смилат заедни със сланината в месомелачка. Към каймата се прибавят сол, черен пипер, дребно нарязан магданоз, яйцата и накиснатия и изстискан хляб.
Сместа се омесва добре и се оставя в хладилник, за да стегне.
Рибните отпадъци се измиват и се заливат със студена вода, като се оставят за 20 - 30 минути да поврат на тих огън. Бульонът се прецежда през гевгир или ситна цедка.
В мазнината се задушават с малко вода лукът, нарязан на дребно, морковите и целината. Добавя се сол, а по-късно и нарязаните домати и доматения сок.
Задушените зеленчуци се заливат с рибния бульон. Като заври се пускат рибните кюфтенца овалени в брашно, и супата се оставя да поври още 15 - 20 минути.