В голяма тенджера загрейте олиото. Нарежете царевичните питки тортийа на ленти. Запържете ги за 1 минути, докато станат златисти. Извадете ги и ги отцедете от мазнината на хартия.
Намалете котлона и сложете в тенджерата лука, чесъна и подправките и гответе за 5 минути, като разбърквате периодично.
Сложете бульона, доматеното пюре, дафиновите листа, магданоза, нарязан на ситно и върнете половината тортийа обратно. Оставете да къкри на бавен огън за около 30 минути. Извадете дафиновите листа.
Пюрирайте супата в блендер на няколко пъти, ако няма достатъчно място. Върнете я обратно в тенджерата и добавете авокадото. Оставете отново да клокне.
Разпределете супата на порции. Във всяка сложете малко от останалата тортийа и настържете сирене.