Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Супер предложения за домашна лютеница

по статията работи: | 04 септември 2015 Прочитания: 6633
Пригответе се за зимата
Супер предложения за домашна лютеница
Източник: Thinkstock / Guliver

Когато поднасяме месце на масата, какво слагаме? Лютеница. Когато правим домашни спагети или пица, каква основа за сос използваме? Лютеница. А коя е най-любимата ни рецепта за намазан хляб? Филия с лютеница, разбира се. Е, и малко сиренце.

 

Традицията от години насам е оставила в нас навика да си похапваме лютеничка. Няма друг народ, който да я произвежда, да я консервира и да я похапва с такава наслада. В това отношение можем да се чувстваме наистина горди, че сме българи.

 

Лютеницата се приготвя от есенни зеленчуци. Предимно се слагат печени червени чушки и домати, но често можем да видим и предложения с патладжани, моркови и целина. Някои хора добавят настъргани картофи, а други пък я консервират направо с най-добрия й приятел – сиренето. Така е готова за директна консумация върху топъл хляб.

 

И тъй като времето за затваряне на бурканчета с лютеница вече настъпи, ще продължим традицията си да ви запознаваме с най-добрите ни предложения за есенни консерви.

 

Както се досещате вече, днес ще обобщим специално за вас потребителски рецепти от всички краища на България, с които ще ви дадем насоки и идеи.

 

Лютеницата на баба

 

Какво по-хубаво от това да приготвим лютеницата на баба? С баба и мама! Особено ако сме в селска обстановка, няма по-хубаво от това. В това предложение освен червени чушки, има и патладжани. А доматите са заместени с доматено пюре.

 

Лютеница "Ани"

 

Това е една наистина богата лютеница. В нея има чушки, моркови, патладжани, домати и лук дори. Предложението е супер за феновете на по-пикантните ястия. Лукът именно прави тази рецепта такава.

 

Лютеница "Петина"

 

Ако пък държите разядката да е още по-пикантна, сложете чесън. Точно както е направила нашата потребителка Петя Цанкова. Те е добавила малко чесънче към рецептата и сме сигурни, че й се е получила чудесна лютеничка.

 

Лютеница с тиква

 

Яли ли сте лютеница с тиква и канела? Ако не, сега е моментът. Затова избрахме да ви покажем точно това предложение. Интересно е, а и някак си на лютеницата й върви да сладни леко. Мислим, че предложението е наистина добро.

 

Лютеница "Mer Ian"

 

Това предложение за лютеница е сред лесните. В него има само доматено пюре, моркови и червени чушки. Времето му за приготвяне е точно един час, което му дава преднина пред останалите рецепти. Тази лютеница е чудесна за забързани домакини.

Рейтинг: 4 / 5 , 223 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...