Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде
Посоляват се и се оставят за половин час
През това време се приготвя бешамелова паста: брашното се запържва в по-голямата част от маслото, след което запръжката се залива с прясно мляко и при непрекъснато бъркане се приготвя гъст сос
Готовият бешамел се подправя със сол и бял пипер и се оставя леко да се охлади.
Разделят се белтъците от жълтъците на яйцата и жълтъците се добавят към охладения бешамел, а белтъците се разбиват на сняг
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде
Тиквичките се отцеждат добре от излишната течност и се смесват с бешамела и кашкавала
Накрая се добават разбитите белтъци и сместа внимателно се разбърква
Голяма форма или няколко малки формички се намазват с масло и се поръсват с галета
Формите се пълнят до 2/3 със смес и суфлето се слага да се пече на 180 С
Когато отгоре се покрие с красива златиста коричка, се изважда внимателно от фурната и се поднася веднага