И понеже всички много си падаме по сушените плодове, нека се научим колко точно време трябва да ги печем във фурната, в зависимост от вида на конкретния плод.
След като вече сме се погрижили за това плодовете да не се скапят неусетно, тъй като и това често се случва, особено ако разполагате с овощни дръвчета, които изненадващо (или не) са родили повечко плод.
Добре, правим сладко, правим компоти, но колко можем да изядем... Затова е добре идея да си направим и малко сушени плодове, които можем да си хапнем с зърнена закуска, овесени ядки, да си използваме за украса на сладкиши... всъщност всякакви неща, които ни хрумнат :)
Има и други начини за сушене на плодове, припомнете си.
А ето и по колко време трябва да се пекат отделните плодове на 50-70С (някои видове плодове ще ви изненада, че може да се сушат/пекат:
сини сливи – 6 часа
круши – 6 часа
банан – 6 часа
ябълки – 6 часа
грозде – 8-10 часа
портокали – 8-10 часа
череши – 12 часа
ягоди – 12 часа
праскови – 12 часа
Опитайте с малко количество, за да опитате резултата и дали ще ви хареса. Ние сме почитатели да домашните сушени плодове.