Ако приготвите нещо от тесто и след това го изпържите, спокойно можете да го наречете "пърженки". Или поне на нас така ни звучи това име.
Пърженки могат да се направят с най-различни пълнежи – сладки, солени, смесени...
Ние имаме 3 рецепти за въпросните пърженки, които искаме да споделим с вас, за да си ги приготвите за съботната закуска.
Но трябва да знаем, че мазнината, в която ще пържим трябва да е добре загрята, за да не поеме от нея самото тесто прекалено много.
И още един съвет – изваждайте пърженките на хартия за готвене, за да се отцеди излишната мазнина.
Стават наистина много вкусни. С аромат на индийско орехче, това е една супер вкусна закуска. Поднесете с айран.
Още един вариант за тази рецепта. Но този път са сладки. Ако не искате да ги поръсвате със захар, можете да ги полеете и с мед. Пак става много добре.
Това е една рецепта, предложена от Диана Алексиева. Ние много си я ценим, тъй като това е една от онези рецепти със сантиментална стойност, а и от друга страна е изпитана през годините.
Изберете си една от тези рецепти и веднага се захващайте за работа. Време е за пърженки :)