Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Съвети за често допускани грешки в кухнята

по статията работи: | 11 септември 2014 Прочитания: 4980
Как да не ги повтаряме повече
Съвети за често допускани грешки в кухнята
Източник: Photl

Макар че сме сигурни – много от вас са доказани домакини. Не се и съмняваме в способностите ви, но пък знаем, че всички правят грешки. Дори и най-добрите.

 

Затова решихме да споменем някои от тях и да дадем съвети за едни от най-често срещаните проблеми.

 

Става въпрос за неща, които ежедневно правим, без да ги смятаме за грешни. Това е и причината да ги повтаряме постоянно. Вижте кои са те и проверете попадате ли в графата на домакините, които препичат храната, сервират я прекалено гореща и не ползват достатъчно сол.

 

Не препичайте храната!

 

Знаем, че все искате да се уверите, че яденето е добре сварено, опържено или опечено.Не само заради вкусовите качества, а и заради загубата на бактерии, която се случва след като храната се сготви добре. Но не прекалявайте!

 

Когато готвите месо например, използвайте термометър. При омлета например, а и яйцата като, цяло пък има една много важна подробност – те продължават да се готвят, дори и на стайна температура. А за сладкишите даже не си и помисляйте да ги оставяте повече време във фурната. Те се приготвят точно по рецепта и се пекат спрямо указанията – нито минута повече.

 

Не яжте, докато е горещо!

 

Знаем, че е естествено и първосигнално да сервираме ястията направо от скарата или печката. Но пък е доста по-добра идеята да оставим сготвеното от нас да постои десетина минути, преди да го сервираме. Както сме казвали и преди, свинското, телешкото и пилешкото имат нужда от известно време, за да се разпределят правилно соковете им.

 

Киноата и оризът също трябва да постоят малко, след като се сготвят. Така стават по-пухкави. За сладкишите и това правило също важи с още по-голяма сила. Първо, че не се режат лесно, второ, че стават глетави, и трето – вкусът е най-истински след като сладкишът отлежи малко.

 

Всъщност...използвайте сол!

 

Всъщност солта е подправката, която "вади" на 100 % вкусовете на продуктите. Независимо дали продуктите са сладки, солени, мазни или кисели. Всичко, от пържолата на скарата, през марулята в салатата, та до сутрешната овесена каша, има нужда от малко сол. Затова не се страхувайте да я използвате. Просто не прекалявайте!

Рейтинг: 4 / 5 , 256 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...